Døvekirken > Artikler > Nyheter

Konfirmantleir

Tegnspråklig konfrmantleir 30. januar—2. februar 2020

Velkommen tl tegnspråklig konfrmantleir!

Flyer kan du laste ned her.

I Døvekirken er vi heldige som har en felles leir for hele landet, med flotte dager sammen med mange gode opplevelser. Vi gleder oss til å se deg i Trondheim, og vi vil gjøre mye for at du skal få innholdsrike og gode dager. Dette gir en super mulighet til å bli kjent med konfirmanter fra andre steder, og dele av hverandres erfaringer rundt hverdagens utordringer, identitet og kultur. Konfirmantleiren er en viktig del av konfirmasjonsopplæringen.

30. januar—2. februar 2020 blir leiren på Nidaros pilegrimsgård som ligger fint til ved Nidelva og sentralt i Trondheim, like ved Nidarosdomen! Konfirmantene reiser samlet fra sine distrikter til Værnes lufthavn, og videre derfra til pilegrimsgården. Når dere kommer, blir dere tatt imot av oss som vil vise dere hvor dere skal bo. Alle skal bo i to– og tre-mannsrom, og dere må være villige tl å inkludere alle. Vi ønsker at det skal bli godt, trygt og trivelig for ALLE.

Tema for leiren er EFFATA – bibelteksten der Jesus helbreder den døve.
Vi vil arbeide med teksten på ulike måter, og diskutere hvordan denne teksten kan tolkes ut fra vår virkelighet i dag. Vi satser på aktiviteter både ute og inne, og vil også tilbringe tid i Klosterbakken og Døvekirken i Trondheim.

EGENANDEL
Egenandelen på kr 1500 dekker reise, opphold, mat og alle aktiviteter. Bindende påmelding med betaling av egenadelen skjer her innen 1.  desember 2019 med direkte innbetaling innen 1. desember 2019.
Ved påmeldingen det informeres om konfirmanten har en sykdom som krever medisinering eller annen oppfølging (f. eks. diett). Er det behov for ledsager må dette avtales på forhånd.

TORSDAG
Reisedag med ankomst Trondheim. Denne dagen skal vi bli kjent med hverandre!
FREDAG
Vi blir nærmere kjent med hverandre, og med Døvekirken.
Bibelverksted med Effata-teksten, og ulike tolkninger av den. Vi vil også ta opp misjon!
LØRDAG
Vi drar til Døvemuseet og Nidarosdomen, og har gudstjenesteverksted for å forberede oss til gudstjenesten søndag!
SØNDAG
Vi pakker sammen og sjekker ut før vi drar til Døvekirken. Etter gudstjenesten vil vi spise sammen før vi drar hjem.

Mer informasjon?
Tromsø: Eirin 415 15 685 / Arne 991 66 940
Trondheim: Siv 952 20 607 / Roar 908 58 212
Ålesund: Stine L 482 01 944 / Odd-Erling 950 78 362
Bergen: Ann-Karin 988 11 030 / Inge 906 20 046
Stavanger: Jana 465 09 998 / Leif 452 73 157
Kristiansand: Vidar 995 92 623
Sandefjord: Jessica 923 10 706 /Arne Christian 459 09 090
Oslo: Marianne 993 49 531 / Jarl Åge 926 55 419
Innlandet: Stine B 417 20 398 / Lisa 453 96 263

REGLER
Noen regler må alle følge hvis dette skal bli en bra leir:
Det er ikke tillatt å forlate Pilegrimsgården om kvelden eller om natta.
Rusmidler har ingenting på leiren å gjøre. Det er ikke lov å røyke eller snuse
på leirområdet eller på turer og utflukter. Konfirmanter som driver med grovt
hærverk eller ødelegger leiren for andre, må hjem. Overtredelse av disse reglene vil føre til at foreldrene blir kontaktet øyeblikkelig og dere sendes hjem på egen regning. De  ansatte gjennomfører en samtale før avreise.
Mobiltelefonen må slåes helt av når det er program. Ser vi noen som sitter og bruker mobilen når det er undervisning, så tar vi mobiltelefonen den dagen. Den blir utlevert neste morgen. Det samme skjer om natta. Da må mobilen være av fra 23.50 – 07.00. Vi skal sove!! Her er nattevaktene nøye.